preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Traditional toys and games of my region

 

U školskoj godini 2022./2023. uključeni smo u međunarodni eTwinning projekt Traditional toys and games of my region/Tradicijske igračke i igre našeg kraja. Glavni je cilj projekta potaknuti učenike na razvijanje ljubavi prema tradiciji i narodnim običajima, razvijanje svijesti o nacionalnom i kulturnom identitetu, promicanje kulturne baštine i njenih vrijednosti, poštivanje kulturnih posebnosti drugih naroda, međugeneracijsko povezivanje, razvijanje kritičkog stava prilikom stvaranja igračaka i igara, razvijanje znanja engleskog jezika, komunikacijskih i prezentacijskih vještina, kreativnosti i poduzetničkog duha te sigurnosti i samostalnosti u radu. U projektu sudjeluju učenici zainteresirani za pohađanje izvannastavnih aktivnosti koje vode učitelji: Maja Burek, Kristina Fruk, Petra Kolar, Matija Vučković, Zoran Kuljak, Nikolina Ozimec, Mirela Lebić Popov, Anita Petanjek Macan, Kristina Zubić i Nina Posarić.   

Na početku projekta učenici su istraživali tradicijske igračke i igre prisutne u našem kraju pa su tako odabrali sljedeće igre:  

  1. Cinci, lanci na kamenci  
  1. Hodanje na štulama  
  1. Igra prepoznavanja   
  1. Gumi - gumi  

Budući da je praksa kod svakog eTwinning projekta predstavljanje učenika partnerskim školama, to su učinili i naši učenici pomoću izrađenih avatara postavljenih na za to predviđenu Padlet platformu te su isto napravili i učitelji uključeni u projekt.   

Učenici su također izradili video pomoću kojeg su predstavili našu školu. Video su izrađivali Martin Brčić i Franka Kotolenko. Učenice Manda Posarić i Ema Stužić izrađuju video pomoću kojeg će predstaviti našu državu.   

Od početka projekta učenici su radili na prijedlogu loga projekta. Provedeno je glasanje na razini projekta i partneri su za logo odabrali upravo naš prijedlog, a izradila ga je učenica 6.b razreda naše škole Jana Pozaić.  

Učiteljica Nina Posarić na svojoj je izvannastavnoj aktivnosti s učenicima izrađivala plakate o temi “Sigurnost na internetu”.  

Prvi video sastanak održan je 25. studenoga i na njemu su učenici predstavljali istražene igračke i igre, a iz naše škole uspješno su ih prezentirali učenici Martin Brčić, Franka Kotolenko, Manda Posarić i Ema Stužić. Osim naše škole, na sastanku su sudjelovale partnerske škole iz Turske, Grčke, Portugala, Sjeverne Makedonije, Ukrajine, Italije, Rumunjske i još dvije škole iz Hrvatske.  

Osim navedenih aktivnosti naši su učenici već igrali neke odabrane tradicijske igre.   

Sljedeća aktivnost razmjena je novogodišnjih čestitki. Učenici 3.b razreda  pod vodstvom učiteljice Anite Petanjek Macan izrađuju novogodišnje čestitke koje će se slati unutar formiranih grupa učenicima partnerskih škola.  

 

 

 

TRADITIONAL TOYS AND GAMES OF MY REGION: e-Safety

 

 


Erasmus+


eTwinning


Lumen


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


TražilicaPoveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 7

preskoči na navigaciju