preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kreativna skupina - domaćinstvo

Ova skupina nastala je iz potrebe da se djeca pripreme za stvaran svakodnevni život sa svim što on donosi. Učenici će imati priliku pokazati kreativnost u kuhanju i bavljenju hranom, pečenju kolača, spravljanju deserta i kako jesti zdravo i ukusno.

Cilj je skupine stjecanje kompetencija za pripremu i čuvanje namirnica, spravljanje zdravih obroka, izrađivanje ukrasa, usvajanje bontona pristojnog ponašanja za stolom, serviranje stola, slaganje salveta za ukrašavanje stola… Uključit ćemo se u važna događanja tijekom školske godine. U obilježavanju Dana kruha izrađivat ćemo peciva, božićne kolačiće, darove majkama za njihov dan…

Naši mali "domaćinci" njeguju kulturu i baštinu našega kraja tako što stječu vještine i znanja neophodna za svakodnevni život. Kako se danas učenici sve manje koriste ručnim vještinama, nastava domaćinstva korisna je upravo radi razvijanja fine motorike ruku.

Nastava je opuštena, zanimljiva i puna različitih kreativnih ideja koje se ostvaruju na satovima. Skupina je sastavljena od 19 učenika. Uključeni su učenici nižih razreda. Veselimo se svakom susretu i novim idejama.

Voditeljica
Valentina Lebić - Naumovski

 

 


Erasmus+


eTwinning


Lumen


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


TražilicaPoveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 7

preskoči na navigaciju