preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Jelovnik

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2010.

Ukupno: 714083
Ovaj mjesec: 2364
Ovaj tjedan: 1097
Danas: 62
Događajnica

Čitanjem do zvijezda - županijsko natjecanje

U petak, 1. ožujka 2024. godine održano je u Osnovnoj školi Janka Leskovara u Pregradi županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda za učenike viših razreda osnovne škole na kojemu je postignuća predstavio novi naraštaj ljubitelja knjiga. Riječ je o nacionalnom projektu koji potiče kreativnost te čitalačku i informacijsku pismenost, a u središte stavlja – knjigu. U današnje je vrijeme veliki izazov zainteresirati mlade za čitanje pa je svaka motivacija zlata vrijedna.

Natjecanje se odvija u dvije kategorije: kvizu znanja i kreativnom uratku. Da bi učenici uopće mogli pristupiti natjecanju, morali su pročitati tri knjige: Zeleni pas Nade Mihelčić, Trči, ne čekaj me Bojane Meandžije i Moja baka je zmaj Melite Rundek. U kvizu znanja sudjelovale su tročlane ekipe iz petnaest osnovnih škola dok se svojim plakatom ogledalo devet vrlo talentiranih učenika. Svi su oni odreda naglasili da ovo natjecanje spaja dvije njihove ljubavi – onu prema knjizi s onom prema kreativnom izražavanju.

Nastavak pod opširnije.


 

 

Našu su školu predstavljale Gabrijela Šalika (7.a), Korina Škof (7.a) i Ela Vlahek (8.a) te su ekipno osvojile četvrto mjesto u kvizu znanja. Djevojke su priznale da su pitanja bila detaljna i teška, ali da su zadovoljne rezultatom. Sljedeće godine, naravno, planiraju i na državni dio natjecnja.

 

 

 

U kategoriji kreativnog uratka natjecala se Ela Vlahek. Ela je u svoj plakat uložila mnogo vremena, truda i najviše talenta te dobila mnoge pohvale žirija. Ipak, osvojenim trećim mjestom državno joj je natjecanje pobjeglo za dlaku.

Mentori učenicama bili su učiteljica Petra Kolar i knjižničar Zvonimir Guć za kviz znanja te učiteljica Maja Burek za kreativni uradak.

Čestitke svima! (Petra Kolar)

 

 

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zvonimir Guć   datum: 11. 3. 2024.

 

 


Erasmus+


eTwinning


Lumen


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 7

preskoči na navigaciju