Dane kruha obilježila Kreativna skupina – domaćinstvo
Uz poticajni razgovor o plodovima zemlje, njihovoj iskoristivosti i upotrebi u svakodnevnom životu, počeo je mali projekt obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Kreativnoj skupini – domaćinstvo. Odlučili smo proučiti i prikazati redoslijed i način pripreme kajzerica. Razgovarali smo o receptu, odnosima količina koje se pripremaju i obavili sve pripremne radnje. Sve sastojke smo prinijeli radnoj površini. Učenici su stavili u posudu brašno, kvasac, sol, jaja, ulje i mlijeko. Tada su snažne dječje ruke umijesile tijesto. Kada se tijesto nadiglo, krenulo je veselje. Učenici su uzimajući male komade tijesta počeli izrađivati peciva. Svako pecivo premazivali su jajima i posipavali različitim sjemenkama. Uz pomoć tete kuharice ispekli smo peciva u školskoj kuhinji. Dok se počeo širiti zamaman miris pečenih peciva, učenici su vrijedno pospremali i čistili radne površine, neki su pometali podove, a ostali brisali stolove. Svi smo osjetili glad kada smo ugledali rumena peciva. Prve ocjene dobili smo od tete kuharice i naših podvornika. Pohvalili su nas i jedući peciva zanimali se za recept kod učenika. Pojeli smo sva peciva, a nekoliko komada smo ostavili za našeg ravnatelja da se zasladi proizvodima naše skupine. Cilj smo postigli, a on je bio: proučiti, naučiti, pripremiti, izraditi i probati. Uz to smo se nasmijali, zabavili i shvatili kako si uspješan kada nešto radiš sa srcem i ljubavlju. U fotogaleriju dodano je 15 fotografija. (Valentina Lebić-Naumovski)