preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisno

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2010.

Ukupno: 403860
Događajnica

Blaž Stužić drugi na Državnom natječaju "RAZGLEDNICA MOGA MJESTA - škljocni za sjećanje"

Učenik 8.b razreda naše škole osvojio je u jakoj konkurenciji drugo mjesto na Državnom natječaju iz digitalne fotografije "RAZGLEDNICA MOGA MJESTA - škljocni za sjećanje", koji je ove godine prvi put organizirala Osnovna škola Vladimir Nazor Budinščina. Klikni na opširnije za nastavak i više fotografija.


U sklopu natječaja trebali su učenici od petog do osmog razreda iz cijele Hrvatske fotografirati neki detalj svoga mjesta iz kojeg će se ono prepoznati te se upoznati s aplikacijom epostcard Hrvatskih pošta i samostalno putem te aplikacije poslati fotografiju na natječaj organizatoru. Projekt je ostvaren u suradnji s Hrvatskom poštom pa je tako Zlatar, zahvaljujući Blažu Stužiću čiji je mentor na ovom natjecanju bio naš knjižničar Denis Vincek, dobio 30 razglednica s motivom župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Iz naše škole radove su na natječaj poslali putem aplikacije epostcard još i Matija Varga, Nikola Kadoić i Dorijan Hanžek iz 8.b te Karlo Sviben iz 7.b razreda. Uz članove izvannastavne skupine Zlatarske Iskrice Matea Raškaja i Damjana Bajsića, svečanosti dodjele nagrada, koja je u petak održana u Budinščini u povodu Dana Općine, nazočili su Blaž, Matija, Nikola i Dorijan (Karlo je bio sa svojim razredom toga dana na izletu).

Povjerenstvo u sastavu Suzana Ramić, učiteljica razredne nastave, Branko Bručić, umjetnički fotograf, te Damir Vnučec, fotograf i vlasnik Foto-video studio Media 32, imalo je težak zadatak jer su na natječaj putem aplikacije Hrvatskih pošta epostcard pristigle 162 fotografije.

Prva nagrada otišla je u Osijek, drugi je naš Blaž, a treće mjesto osvojila je učenica iz Kotoribe. Kriteriji odabira bili su prepoznatljivost motiva - detalj iz kojeg će se prepoznati baš to mjesto, tehnička izvedba, ljepota kadra, dinamičnost i umjetnički dojam.

Blaž je kao nagradu dobio 30 razglednica s motivom župne crkve koju je snimio i 30 poštanskih maraka, a dvije je razglednice odmah darovao ravnatelju naše škole Marijanu Posariću koju je bio s nama u Budinščini te svojemu mentoru knjižničaru Denisu Vinceku.

Usto, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Krapinsko-zagorske županije Ivan Lamot čestitao je uime Krapinsko-zagorske županije Blažu i nadario ga vrijednom knjigom.

Uz prvonagrađene, izabrano je još petnaest fotografija koje su tom prigodom također bile izložene kao najbolji radovi te su učenici i njihovi mentori primili zahvalnice za sudjelovanje u natječaju.

"Cilj je ovoga projekta približiti učenicima umjetnost fotografiranja i razvijati ljubav i ponos prema zavičaju u kojemu žive, sačuvati od zaborava kulturno-povijesni identitet mjesta te očuvati i izvući iz zaborava razglednicu kao kulturno, povijesno i tradicijsko nasljeđe te uvelike zaboravljeni način komunikacije među ljudima. U konačnici, cilj je natječaja popularizacija razglednica, tj. vraćanje navike slanja razglednica. Tako su, uz kreativan i zabavan rad učenika, pristigle razglednice iz cijele Lijepe Naše kao edukativan, uporabni i turistički materijal", kazala je na svečanosti dodjele nagrada ravnateljica Osnovne škole Vladimir Nazor Budinščina Marija Zozoli, a potom je nagrađenima čestitao i općinski načelnik Radovan Hercigonja.

 

Mateo Raškaj, 8.a
Damjan Bajsić, 8.b


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: DENIS VINCEK   datum: 1. 5. 2018.

 


Zlatarske Iskrice

Erasmus+


Jelovnik


micro:bit


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

Za sigurniji internet


I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 2

preskoči na navigaciju