preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisno

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2010.

Ukupno: 383698
Događajnica

Jumicar

Jučer su učenici drugih razreda OŠ Ante Kovačića Zlatar sa svojim vršnjacima iz PŠ Donje Batine i PŠ Martinščine sudjelovali u Jumicar-programu. U pratnji su bile učiteljice gđa Svjetlana Mezak, gđa Ljiljana Mutak, gđa Ana Matija Korpar i gđa Blanka Sviben.


Riječ je o Programu prometne kulture za najmlađe u obliku terenske nastave koji se održao u OŠ Bedekovčini. Djeca su imala priliku educirati se o sigurnosti u cestovnom prometu na lak, originalan i zabavan način. Po dolasku u OŠ Bedekovčinu i nakon srdačne dobrodošlice domaćina, učenici su aktivno sudjelovali na predavanju gdje su uz interaktivan oblik poučavanja usvajali sigurne oblike ponašanja u cestovnom prometu.

Nakon toga uslijedio je praktični dio nastave na poligonu postavljenom na školskom igralištu. Djeca su, samostalno upravljajući automobilima, imala mogućnost uočiti iz perspektive vozača sve poteškoće i opasnosti koje proizlaze iz cestovnog prometa uz nadzor stručno kvalificiranih djelatnika. Uzbuđenju i veselju nije bilo kraja jer su njihove mini-automobile pokretali pravi benzinski motori koji postižu brzinu od 15 km/h (atestirani u skladu s međunarodnim standardima).  Sigurnost djece povećavali su zaštitna kaciga, pojas za vezanje i hidraulične disk-kočnice.

Nakon što su se okušali u ulozi vozača, učenici su prošli i kratke praktične edukacije o prvoj pomoći unesrećenima, ali i o važnoj ulozi vatrogasaca na mjestu nesreće. Bilo je i igara spretnosti gdje su se okušali i u rukovanju protupožarnim šmrkovima uz pomoć velikih vatrogasaca, a bilo je prskanja i po školskom krovu. Učenici su se uz vožnju autićima najviše obradovali pravim vozačkim dozvolama i diplomama koje su stekli po uspješno realiziranom praktičnom dijelu nastave. Umorni, ali zadovoljni onime što su doživjeli i naučili, vratili su se u Zlatar u poslijepodnevnim satima s obiljem novih iskustava.

U fotogaleriju dodano je 50 fotografija.

Mateja Somođi, mag. prim. educ.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: DENIS VINCEK   datum: 21. 9. 2016.

 


Zlatarske Iskrice

Jelovnik


micro:bit


Nova anketa
Za što se najviše koristiš pametnim telefonom (mobitelom)?

Za sigurniji internet


I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 2

preskoči na navigaciju