preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Događajnica

Učenici 1. a i 1.b na terenskoj nastavi u Mariji Bistrici

U kurikulu prvih razreda planirana je terenska nastava u bližem zavičaju, u Mariju Bistricu. Tako smo 22. ožujka 2024. krenuli u 8:30 ispred škole. Autobus je brzo stigao na naše odredište, tako da smo uspjeli otpjevati samo pjesmu „Kad si sretan“. Smjestivši se u na obližnje klupice, pojeli smo užinu iz torba. Sunčeve zrake su nas nestašno škakljale po licu i podsjetile da je došlo proljeće. Kratkim hodom uputili smo se u Dom kulture Marija Bistrica, u kojem smo gledali projekciju animiranog filma „Mavka“. Kolorističan i poučan film osvijestio nas je koliko je važno poštivanje prirodnih zakona, kako bi nam život bio miran i kako bismo bili sretni.  

Nastavak pod opširnije.


 

 

Krenuli smo prema Crkvi na otvorenom. Zaustavili smo se kod kipa pape Ivana Pavla II., središnjeg oltara i slike Alojzija Stepinca, kipa Majke Božje Bistričke i Kalvarije. Ulicom križnoga puta smo stigli do središnjeg trga. Gornjoselskom ulicom smo se popeli do Parka skulptura. Sunce nas je dosta zagrijalo, pa smo se sklonili u natkriveni prostor s klupama gdje smo se kao pravi „proštenjari“ osvježili i odmorili.

 

 

Razgled skulptura je bio zanimljiv. Posebno nas se dojmio prikaz „Štalice“, i „Posljednje večere“. Vratili smo se do Bazilike Majke Božje Bistričke. Pomolili smo se ispred središnjeg oltara. Preostalo vrijeme bilo je dovoljno za kupnju suvenira i igračaka, a neki su se osvježili sladoledom. Vratili smo se u Zlatar u 14:00 sati. Svi smo bili zadovoljni i ispunjeni lijepim doživljajima. Zaključili smo da se veselimo i nadolazećem cjelodnevnom izletu. (Valentina Lebić - Naumovski)

 

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zvonimir Guć   datum: 25. 3. 2024.

 

 


Erasmus+


eTwinning


Lumen


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 7

preskoči na navigaciju