preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Događajnica

Kreativna radionica - osnove kukičanja

Tijekom zimskih praznika održana je Kreativna radionica - osnove kukičanje za sve zainteresirane učenike. Na radionici su imali priliku naučiti osnove kukičanja. Za ovu aktivnost bila im je potrebna vuna i igla za kukičanje. Glavni cilj radionice bio je naučiti polaznike kako pravilno držati igle, opušteno kukičati te koliko zategnuti vunu kod pletenja.

Tehniku kukičanja demonstrirala je Eva Macan, učenica 2. razreda gimnazije SŠ Zlatar. Eva je poznata po svom talentu za kukičanje te izrađuje razne figurice iz biljnog i životinjskog svijeta kao što su gljive, jagode, žabe, miševi, svinje i druge.

Ciljevi radionice bili su jednostavno i zabavno naučiti polaznike kako kukičati ili heklati te prenijeti znanje i vještine kako bi mogli uživati u svojim ručnim radovima. Nakon završetka radionice, polaznici su naučili osnovne bodove heklanja i izradili lančiće te neki i niske štapiće. Učenici su pozvani da nastave kukičati s ljubavlju te tako uživaju u zdravom učinku ručnog rada na tijelo i duh. Svi su bili marljivi i zainteresirani te nestrpljivo čekaju iduću radionicu. Voditeljica radionice bila je učiteljica Anita Petanjek-Macan. (Anita Petanjek-Macan)

Klikni na opširnije za nekoliko fotografija.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zvonimir Guć   datum: 27. 2. 2024.

 

 


Erasmus+


eTwinning


Lumen


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 7

preskoči na navigaciju