preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Događajnica

Projekt „Škole za Afriku“ 2023.

Škole za Afriku naziv je projekta u koji je naša škola uključena već dugi niz godina. Cilj projekta je osvijestiti važnost obrazovanja i jednakih prava za svu djecu svijeta, s posebnim naglaskom na djecu Afrike te skupljenim novčanim prilogom pružiti podršku gradnji škola i bolje budućnosti za djecu afričkoga kontinenta.

Projekt su provodile vjeroučiteljice Ivana Lisak i Anita Martinić na satovima Katoličkog vjeronauka i na izvannastavnim aktivnostima tijekom svibnja kada se obilježavaju Dan kulturne raznolikosti (21. svibnja) i Dan Afrike (25. svibnja) te do kraja nastavne godine. Učenici su upoznavali kulturu, običaje, način života, ali i obrazovanje u Africi. U tome su nam pomogli i materijali dobiveni od UNICEF-a koji je pokrenuo ovaj projekt. Shvatili smo da u Africi postoji velik problem siromaštva i gladi, ali također i da se siromaštvo i glad mogu smanjiti ako djeci u Africi pružimo mogućnost školovanja. Time im se nude mogućnosti zaposlenja, osnivanja vlastite obitelji i brige za nju. Pruža im se mogućnost za dostojanstven život. Nastavak pod opširnije.


 

Kako smo pomogli? Učenici naše škole skupljali su novčane priloge u razredne kućice-školice te su vrijedno izrađivali predmete od različitih materijala. Naravno, svi izrađeni predmeti ukrašavani su afričkim motivima i bojama. Izrađene predmete su na kraju provođenja projekta dobili kao uspomenu na sudjelovanje u projektu.

 

 

 

Skupljanjem novčanih priloga u razredne kućice-školice skupili smo 213,12 eura te ih uplatili Uredu UNICEF-a za Hrvatsku. Hvala svima koji su se na bilo koji način uključili u ostvarenje našeg projekta. Vjerujemo da su naši učenici darivanjem duhovno bogatiji te spremniji prihvaćati druge i drugačije. (vjeroučiteljice Anita Martinić i Ivana Lisak)

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zvonimir Guć   datum: 7. 7. 2023.

 

 


Erasmus+


eTwinning


Lumen


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 7

preskoči na navigaciju