preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Događajnica

Izlet učenika PŠ Martinščine u Zagreb

U petak, 2. lipnja, učenici PŠ Martinščine su u pratnji svojih razrednika Ljiljane Mutak i Ivana Bukala bili na cjelodnevnom izletu u Zagrebu.  U jutarnjim satima krenuli smo autobusom do našeg prvog odredišta, MiniPolisa. To je mjesto gdje mali postaju veliki, gdje djeca kroz igru upoznaju brojna zanimanja. Puni uzbuđenja, učenici su preuzeli uloge odraslih i lako postali stomatolozi, vatrogasci, piloti, vozači tramvaja, prodavači i još 50-ak zanimanja što bi mogli postati kada odrastu. Na golemoj površini od 1000 m2, dva i pol sata djeca su uživala u igri i ulozi odraslih ljudi. Naša avantura nastavila se vožnjom autobusom kroz grad do naše sljedeće destinacije, postaje žičare Sljeme. Nastavak pod opširnije.


 

 

 

 

Uzbuđeni i očima punih očekivanja smjestili smo se u dvije gondole koje su nas vozile na vrh gore Medvednice. Vožnja je bila ugodna i trajala je 20-ak minuta, koliko treba proći svih 5017 metara. Tek tada djeca su prvi put počela vaditi mobitele kako bi uzbuđeni slikali prekrasan pogled na Zagreb i na obronke Medvednice. Dolaskom na vrh uputili smo se u restoran Vidikovac na ručak. Ne znamo je li zbog finog ručka ili zbog više nadmorske visine, učenici su „počistili“ sve s tanjura i još se počastili sladoledom. Nakon toga ušli smo u novootvoreni Vidikovac i dizalom se popeli na visinu od 1118 metara nadmorske visine.

 

 

 

 

Otvoreni prostor je prostran i dobro zaštićen ogradom te pruža pogled na Medvednicu, Zagreb, Sloveniju i na naše Hrvatsko zagorje. Promatrali smo i otkrivali gdje se što nalazi, a tada je naš učitelj Ivan otkrio još veće iznenađenje. Ne može biti bolje i uspješnije doći na Sljeme i nalaziti se na istom mjestu s našim najuspješnijem skijašem Ivicom Kostelićem. Zamolili smo ga za zajedničku fotografiju na koju je oduševljeno pristao sa svojim djetetom u naručju.

 

Spustili smo se i otišli do tablice sa svim pobjednicima Snježne Kraljice i tek tada su neka djeca otkrila koliko je osoba s kojom su se slikali poznata i važna za hrvatski sport. Nastavili smo laganom šetnjom obilaziti Park prirode Medvednica i stigli do crkve Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata. U njoj nas se posebno dojmio strop koji je podijeljen na 49 polja u kojima se nalaze stari grbovi hrvatskih gradova i zemalja. Učenici 3. i 4. razreda već su učili neke od njih pa su otkrivali što koji prikazuje. Prednji dio crkve i oltar izgrađen je od mozaika pa smo i tu ponovili što smo već naučili iz likovnog. Izlaskom iz crkve uputili smo se na Zeleni spust gdje smo na prostranoj livadi uživali u igri i slobodnom vremenu.

 

 

U 16 sati krenuli smo polako penjati se do žičare te se njome spustili do autobusa. Prepuni dojmova i uzbuđeni vratili smo se kući u 18:30. Naravno, putem smo ponovo promatrali toranj na vrhu Sljemena i sve ono što smo vidjeli odozgo. (Ljiljana Mutak, Ivan Bukal)Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nina Posarić   datum: 4. 6. 2023.

 

 


Erasmus+


eTwinning


Lumen


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 7

preskoči na navigaciju