preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Događajnica

Izlet trećih razreda u Kumrovec i Veliki Tabor

U petak, 26. svibnja, učenici 3. razreda su u pratnji svojih razrednica Ane Marije Korpar i Anite Petanjek-Macan te učiteljice informatike Nine Posarić i pomoćnice u nastavi Martine Kralj bili na cjelodnevnom izletu.

U Kumrovec su stigli oko 9 sati. Nakon doručka su krenuli u obilazak Starog sela Kumrovec gdje su upoznali svakodnevicu seljaka s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Začudila ih je veličina kućica u kojima je živjelo i po 20 članova obitelji, veličina kreveta i položaj djece u obiteljskoj hijerarhiji. Kolar, lončar i kovač samo su neka zanimanja koja su bila iznimno važna u ono vrijeme a danas su izumrla.

Oko podneva stigli su u Desinić i kratkom šetnjom došli do dvora Veliki Tabor. Tu su imali uvid u potpuno drugačiji život stanovnika jedne utvrde. Poseban interes izazvala je mučionica gdje su učenici zaključili da je život danas puno lakši.

U 14 sati ručali su u Vili Zelenjak. Tu su se poigrali uz umirujući šum Sutle u zelenilu Risvičke i Cesargradske gore. Spomenik Lijepoj našoj bio je povod priči o nastanku hrvatske himne. 

Izlet je završio šetnjom Stazom kroz krošnje Zelenjak. Puni dojmova vratili su se u Zlatar u 17 sati. Klikni na opširnije za nekoliko fotografija. (Ana Marija Korpar)
 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zvonimir Guć   datum: 29. 5. 2023.

 

 


Erasmus+


eTwinning


Lumen


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 7

preskoči na navigaciju