2023-10-18 10:03:44

Jumicar - program prometne kulture za učenike 2. razreda

Učenici 2.a i 2.b razreda Osnovne škole Ante Kovačića Zlatar sa svojim vršnjacima iz PŠ Martinščine i PŠ Donje Batine gostovali su 10. listopada 2023. u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Budinščini gdje je proveden projekt Jumicar - program prometne kulture za najmlađe. Program Jumicar edukacijski je koncept za djecu nižeg osnovnoškolskog uzrasta koji obuhvaća teme prometa, prve pomoći i zaštite od požara. Cilj programa je razvijanje dječje svijesti o opasnostima koje proizlaze iz cestovnog prometa i svakodnevnog života.

Uzbuđenja i veselja među učenicima nije nedostajalo. Svi su se najviše veselili vožnji u automobilima. Na postavljenom poligonu učenike su uz autiće dočekali semafori, zebre i prometni znakovi. Učenici su u ulozi vozača shvatili da se vožnju ne smije olako shvatiti i da je voziti puno kompliciranije nego što su do tada mislili.

Izvrsno smo se osjećali kao sudionici Jumicar programa. Bogatiji za jedno novo iskustvo vratili smo se sretni i zadovoljni ponovno u našu školu. Klikni na opširnije za nekoliko fotografija. (Valentina Labaš)

   

 

 

       

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 


Osnovna škola Ante Kovačića Zlatar