preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vjeronaučna skupina

I ove školske godine u našoj školi djeluje Vjeronaučna skupina čiji se članovi okupljaju kako bi proširili svoje znanje o vjeri, ali i svakodnevno živjeli svoju vjeru. U Skupini je devetero učenika razredne nastave.

Na početku svake školske godine, pa tako i ove, sudjelujemo u pripremi i obilježavanju Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Ove godine smo, uza sve učenike predmetne nastave, uz te dane obilježili i Dan jabuka.

Tijekom školske godine obilježavamo i neke druge dane prigodnim radionicama i uređivanjem vjeronaučnog panoa. Obilježavamo Svjetski dan starijih osoba, blagdan Svih svetih, blagdan svetog Nikole, Svjetski dan vjerskih sloboda, Valentinovo, Majčin dan i Svjetski dan kulturne raznolikosti.

Posebno se radujemo humanitarnim akcijama u našoj školi koje provodimo uoči velikih blagdana. U adventu pomažemo u organizaciji i provođenju akcije skupljanja živežnih namirnica za obitelji u Zlataru koje su u potrebi, a u korizmi za korisnike zagrebačkog doma za nezbrinutu djecu. Nakon Uskrsa sudjelujemo u dugogodišnjem projektu u našoj školi pod nazivom "Škole za Afriku" u kojem naša škola sudjeluje od samih početaka.

U svim humanitarnim akcijama vodimo se mislima što nam ih poručuje i jedna adventska pjesma - "Jači u nas vjeru svetu, koju Isus donije svijetu, svaki da to djeluje, što u srcu vjeruje." Dakle, želimo provoditi u djelo ono što učimo na Katoličkom vjeronauku.

Voditeljica
Ivana Lisak

             


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju

Zlatarske Iskrice

Jelovnik


Nova anketa
Za što se najviše koristiš pametnim telefonom (mobitelom)?

Podrška darovitima


TražilicaPoveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi

preskoči na navigaciju