preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vjeronaučna skupina

I ove školske godine u našoj školi djeluje Vjeronaučna skupina čiji se članovi okupljaju kako bi proširili svoje znanje o vjeri, ali i svakodnevno živjeli svoju vjeru. U Skupini je devetero učenika razredne nastave.

Na početku svake školske godine, pa tako i ove, sudjelujemo u pripremi i obilježavanju Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Ove godine smo, uza sve učenike predmetne nastave, uz te dane obilježili i Dan jabuka.

Tijekom školske godine obilježavamo i neke druge dane prigodnim radionicama i uređivanjem vjeronaučnog panoa. Obilježavamo Svjetski dan starijih osoba, blagdan Svih svetih, blagdan svetog Nikole, Svjetski dan vjerskih sloboda, Valentinovo, Majčin dan i Svjetski dan kulturne raznolikosti.

Posebno se radujemo humanitarnim akcijama u našoj školi koje provodimo uoči velikih blagdana. U adventu pomažemo u organizaciji i provođenju akcije skupljanja živežnih namirnica za obitelji u Zlataru koje su u potrebi, a u korizmi za korisnike zagrebačkog doma za nezbrinutu djecu. Nakon Uskrsa sudjelujemo u dugogodišnjem projektu u našoj školi pod nazivom "Škole za Afriku" u kojem naša škola sudjeluje od samih početaka.

U svim humanitarnim akcijama vodimo se mislima što nam ih poručuje i jedna adventska pjesma - "Jači u nas vjeru svetu, koju Isus donije svijetu, svaki da to djeluje, što u srcu vjeruje." Dakle, želimo provoditi u djelo ono što učimo na Katoličkom vjeronauku.

Voditeljica
Ivana Lisak

             

 


Zlatarske Iskrice

Jelovnik


micro:bit


Nova anketa
Za što se najviše koristiš pametnim telefonom (mobitelom)?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


TražilicaPoveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi

preskoči na navigaciju