preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Jelovnik

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2010.

Ukupno: 713446
Ovaj mjesec: 1727
Ovaj tjedan: 460
Danas: 143
Događajnica

Tjedan zdravlja u našoj školi

Naša se škola ove školske godine pridružila obilježavanju Tjedna zdravlja. U tjednu od 15. do 19. travnja provedene su mnoge aktivnosti usmjerene razvijanju svijesti učenika i djelatnika škole o pravilnoj brizi i očuvanju fizičkog i psihičkog zdravlja. Višnja Prekalj Petrović, liječnica obiteljske medicine, održala je zanimljivo predavanje za učenike osmih razreda na temu „Energetski napici vs. pravilna prehrana“. Školska psihologinja održala je radionice posvećene mentalnom zdravlju u petim („Istresi stres“)  i sedmim razredima („Briga o mentalnom zdravlju“). Učiteljica Prirode i Biologije provela je radionicu „Skriveni šećeri“ te je zajedno s učenicima mjerila, istraživala i otkrivala u kojim se bezalkoholnim pićima nalazi najviše „skrivenih“ šećera. Učiteljica Fizike predstavila je učenicima neka „slučajna“ znanstvena otkrića. Kroz primjere različitih znanstvenika i otkrića ukazala je učenicima kako se i neuspjeh može iskoristiti za napredak, jer je to samo jedan korak na putu prema uspjehu.

Nastavak pod opširnije.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Učiteljica Geografije u svrhu brige za mentalno zdravlje pripremila je različite izazovne i zabavne mozgalice za učenike (Einsteinova zagonetka, razlike, potapanje brodova, alias, ...) koje su oni rješavali na satovima razrednika. Učiteljice Matematike mjerile su otkucaje srca i disanje prije i nakon kratke fizičke aktivnosti. Dobivene podatke prikazale su grafički u obliku različitih dijagrama. Učitelj Tjelesne i zdravstvene kulture promicao je hodanje kao iznimno učinkovit i zdrav način tjelesne aktivnosti, koja je uz to besplatna i dostupna svima.

 

 

Na satovima Hrvatskog jezika učenici osmih razreda razgovarali su o anoreksiji, poremećaju hranjenja koji je česta pojava kod djece i mladih. Učenici šestih razreda bili su kreativni razmišljajući kako bi bilo provesti jedan dan bez mobitela. Učenici četvrtih razreda posvetili su se temi „Zdravlje u pubertetu“ (zdrava prehrana, osobna higijena, kretanje, zdravstvena zaštita, odmor), društvenim igrama i igrama na otvorenom. Učenici drugih razreda svakog dana razgibavali su se uz zumba ples.

Djelatnici škole posvetili su se zdravoj prehrani, s posebnim naglaskom na zdravom i hranjivom međuobroku. U suradnji s medicinskom sestrom Marijom Štahan Soltić organizirano je mjerenje tlaka i kontrola šećera u krvi za sve djelatnike škole.

 

 

 

 

 

Najveći izazov učiteljice Informatike stavile su pred učenike i učitelje/ice u petak – provesti „Dan bez mobitela“! Na veliko iznenađenje, čini se da ni učenicima ni učiteljima/cama taj izazov nije teško pao. Mnogi učenici zaključili su da je bilo zanimljivije razgovarati s prijateljima nego vrijeme provesti pred ekranima mobilnih uređaja!

S obzirom na niz uspješno provedenih aktivnosti, s Tjednom zdravlja nastavit ćemo i sljedeće školske godine. (Kristina Fruk i Martina Kurečić Mijatović)

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zvonimir Guć   datum: 2. 5. 2024.

 

 


Erasmus+


eTwinning


Lumen


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 7

preskoči na navigaciju