preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Jelovnik

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2010.

Ukupno: 715117
Ovaj mjesec: 3398
Ovaj tjedan: 929
Danas: 16
Događajnica

Mali informatičari u posjetu Radio Zlataru

Događaj pod nazivom „Upoznavanje djece s radijskim svijetom“ uvršten je u kalendar događaja u sklopu 7. Dana medijske pismenosti. Tom prigodom učenici 3.a razreda koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Mali informatičari posjetili su Radio Zlatar u petak, 26.travnja, u pratnji učiteljica Nine Posarić i Nikoline Hršak.

Učenici su najprije dobili kratak uvod o početku te radiopostaje. Saznali su da je sjedište Radio Zlatara najprije bilo u Zlatar Bistrici, a od 1993. u gradu Zlataru te da Radio Zlatar emitira dnevno 14 informativnih emisija. Nakon toga učenici su imali priliku vidjeti tehniku koja se koristi za stvaranje radijskog programa. Pokazano im je kako rade mikrofoni, mikseta i ostala oprema koja je ključna za emitiranje emisije. 

Nastavak pod opširnije.


Djeca su bila posebno oduševljena kada su ušla u radijski studio. U početku su se pomalo i sramila, no ubrzo su se opustili i počeli govoriti. Imali su priliku stati ispred mikrofona i snimiti kratke govore o sebi. Kasnije su svi zajedno slušali snimke i smijali se svojim čudnim glasićima, što je među njih unijelo mnogo radosti i smijeha.

Posjet radiopostaji, osim što je bio dijelom Dana medijske pismenosti, također je uključen u školski projekt pod nazivom „Malim koracima do medijske pismenosti“. Cilj je ovog projekta popularizirati i razvijati interes učenika za medijsku pismenost. Ovakvi posjeti pomažu učenicima da steknu praktično iskustvo i istovremeno potiču znatiželju i zanimanje za medije. (Nikolina Hršak)

 

 

 

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nina Posarić   datum: 29. 4. 2024.

 

 


Erasmus+


eTwinning


Lumen


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 7

preskoči na navigaciju