preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Jelovnik

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2010.

Ukupno: 715117
Ovaj mjesec: 3398
Ovaj tjedan: 929
Danas: 16
Događajnica

LiDraNo 2024.

U ponedjeljak, 26. veljače 2024. godine u Srednjoj školi Krapina održana je županijska razina već tradicionalne Smotre literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo. Smotri su, među ostalim, prisustvovali učenici Filmske skupine Martin Brčić, Noa Emanuel Dominić, Jan Ferišak, Dominik Kosić, Manda Posarić i Gabrijela Šalika te njihova mentorica Petra Kolar. Istražujući i druge medije, učenici su snimili radioigru Leteći glasovir koja je zapravo adaptacija istoimenog teksta Željke Horvat Vukelja. I učenicima i mentorici ovo je bio prvi izlet u radijske vode, ali su zadovoljni rezultatom. Na okruglom stolu županijskog LiDraNa stručni je žiri pohvalio njihovu emisiju te su dobili upute i savjete kako bi sljedeća bila još bolja. Iako su se potajno nadali, nisu razočarani što nisu predloženi za državnu razinu LiDraNa jer od puno iskusnijih škola mogu puno naučiti.

U dramsko-scenskom stvaralaštvu, u skupini pojedinačnih nastupa našu školu predstavila je učenica 4.a razreda Maris Kurečić, uz potporu mentorice učiteljice Ane Marije Korpar. Učenica je izvela monolog "Đakinja prvakinja" autorice Ksenije Lekić. Svojom interpretacijom isfrustrirane učenice 1. razreda izmamila se osmijeh publike i stručnog žirija koji je pohvalio njezinu izvedbu i savjetovao je da nastavi sa svojim dramskim stvaralaštvom.

 

Nastavak pod opširnije.


 

 

 

 

 

Na smotri smo sudjelovali i s dva literarna rada. Karla Bručić, učenica 8.a razreda napisala je pjesmu Svakidašnji život čaše, u kojoj prikazuje kroz kakve sve izazove prolazi jedna obična čaša, dok obavlja svoju funkciju potpunog služenja ljudima i njihovim potrebama. U pjesmi Reci NE sukobu Ana Popov, učenica 6.a razreda, poziva na mir i poštovanje koje smo dužni gajiti prema svim ljudima uz izbjegavanje bilo kakvih sukoba, svađa i ružnih riječi. Iako njihovi radovi nisu pozvani na državnu razinu LiDraNa, spomenute učenice, kao i svi ostali naši sudionici županijske smotre zaslužuju pohvale za maštovitost, originalnost i trud te im želimo puno uživanja u daljnjem umjetničkom izražavanju. (Petra Kolar, Ana Marija Korpar, Zvonimir Guć)

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zvonimir Guć   datum: 28. 2. 2024.

 

 


Erasmus+


eTwinning


Lumen


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 7

preskoči na navigaciju