preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Jelovnik

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2010.

Ukupno: 710541
Ovaj mjesec: 2966
Ovaj tjedan: 487
Danas: 5
Događajnica

Novi prvašići u 2023./2024.

Nova nastavna godina je počela, a novi prvašići po prvi put s torbama na leđima prešli su preko školskog praga te započeli svoju osmogodišnju osnovnoškolsku avanturu. Na ulazu su ih dočekali nekadašnji četvrtaši, a sada učenici 5.a razreda, koji su pod vodstvom svoje nekadašnje učiteljice Blanke Sviben svečanom priredbom dočekali nove mlade nade Osnovne škole Ante Kovačića. Bogat i simpatičan program sastojao se od pjesama (Dva i dva su četiri, Kad si sretan i dr.) i duhovitih recitacija na temu škole, učenja, međusobnih odnosa između dječaka i djevojčica te drugih motiva nezaobilaznih u djetinjstvu.

Nakon sjajne izvedbe i naklona sadašnjih petaša, prvašićima se obratio ravnatelj Marijan Posarić zaželjevši im dobrodošlicu na početku njihova puta koji će trajati gotovo osam godina. Nagovijestio im je brojna znanja koja će u školi prisvojiti i prijateljstva koja će kroz osnovno školovanje steći te je poželio da za vrijeme i na kraju tog procesa svi budu i ostanu sretni i radosni. Nastavak pod opširnije


Roditeljima je poželio da budu svojoj djeci puna podrška prije svega u razvoju ljudskih vrijednosti, a tek onda u stjecanju dobrih ocjena. Izrazio je i nadu da će roditelji uspješno surađivati s učiteljima i stručnom službom te da će se na kraju osnovne škole svi moći ponosno osvrnuti na proteklih osam godina i shvatiti da su obavili dobar posao. U svom govoru ravnatelj je predstavio i prisutnu pedagoginju Vlatku Prpić, psihologinju Katarinu Biondić Kaštela te knjižničara Zvonimira Guća.

 

 

 

 

 

 

 

Nakon ravnatelja okupljenima se obratila i gospođa Jasenka Auguštan-Pentek, zlatarska gradonačelnica. Izrazivši razumijevanje prema roditeljima koji dovode svoju djecu prvi put u školu, gradonačelnica je poželjela učenicima uspješan odgojno-obrazovni hod potičući ih da otkriju svoje talente i stvari u kojima su dobri te da na tome rade i oko toga se trude. Istaknula je svoje zadovoljstvo zbog činjenice da grad Zlatar može surađivati sa školom u raznim projektima. Kao prigodan poklon svakom učeniku gospođa Auguštan-Pentek poklonila je malu staklenu bocu za vodu s imenom svakog učenika, dok je učiteljicama poklonila šalice. Poželjevši prvašićima da uživaju, naglasila je kako je grad Zlatar kroz razne projekte angažiran oko daljnjeg poboljšanja njihova obrazovanja i odrastanja, a ako imaju nekakvih savjeta i želja, pozvala ih je da joj se obrate.

 

 

 

Prvašići su zatim prozivani te su krenuli za svojim učiteljicama Blankom Sviben i Valentinom Lebić Naumovski u razrede. Želimo im puno sreće na početku njihova puta te se veselimo budućim ostvarenim mladim ljudima i stručnjacima koji će znanjem i mudrošću, glavom i srcem, razborom i ljubavlju graditi svjetove. (Zvonimir Guć)

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zvonimir Guć   datum: 5. 9. 2023.

 

 


Erasmus+


eTwinning


Lumen


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 7

preskoči na navigaciju