preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Jelovnik

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2010.

Ukupno: 710543
Ovaj mjesec: 2968
Ovaj tjedan: 489
Danas: 7
Događajnica

Top čitači 2022./2023.

Kraj još jedne nastavne godine podrazumijeva nagrađivanje posebno vrijednih učenika po pitanju uspjeha, vladanja, ali i čitanja. I ove godine, želeći poticati čitateljske navike kod učenika, nagradili smo troje njih s najvećim brojem posudbi u školskoj knjižnici. Nagrađeni učenici, ali i drugi koji nisu ušli u top 3 društvo pokazali su kako za njih čitanje knjige nije samo pitanje ispunjavanja lektirne obveze, već predstavlja užitak, priliku za otkrivanje novih stvari i svjetova te je kao takvo nezaobilazna aktivnost.

Na trećem mjestu ove godine našao se Josip Bingula, učenik donedavnog 6.b razreda s 29 posudbi, odnosno 28 različitih naslova, s obzirom da je jednu knjigu posuđivao dva puta. Čitajući uglavnom pustolovne knjige Josip je istražio brojna djela i autore te se okušao i u čitanju „ozbiljne“ literature – djela s realističkom i socijalnom tematikom. Pri tom je pokazao zavidnu brzinu čitanja čak i „debelih“ knjiga te širok interes u odabiru raznih štiva. Za nagradu mu je uz kutiju s čokoladicama pripala fantastična i pustolovna knjiga Davida Farra Knjiga ukradenih snova. Nastavak pod opširnije.


 

Drugo mjesto pripalo je Sari Bolfek. Učenica donedavnog 3.b razreda pokazala je veliku glad za čitanjem te je u jednom periodu protekle nastavne godine posuđivala i vraćala knjige uglavnom svakodnevno, čime je dosegla brojku od 34 posuđene knjige, odnosno 34 različita naslova. Čitala je pretežito fantastična djela (bajke i dr.) te romane koji prikazuju djecu u raznim pustolovinama, ali i basne te djela u kojima glavne likove tumače životinje. Sarina glad za čitanjem nagrađena je gumenim bombonima te simpatičnom i komičnom knjigom Davida Walliamsa Tetka probisvjetka.

 

 

Nekad brončana, sada zlatna – Sofija Toplak, učenica donedavnog 2.a razreda ove godine je pokazala najveći kontinuitet u posuđivanju i čitanju knjiga iz školske knjižnice. Posudivši najviše knjiga, čak njih 35, s pravom je odnijela titulu ovogodišnje top čitačice u školskoj knjižnici Osnovne škole Ante Kovačića, Zlatar. Pri tom se oslanjala na djela primjerena njezinom uzrastu (2. razred), ali se sa znatiželjom okušala i u čitanju fantastičnih djela za malo veću djecu, detektivskih dječjih romana i dr. Uz, također gumene bombone, ali u većem pakiranju, nagrađena je romanom Zvjerobert Davida Baddiela – djelom u kojem se spaja ljubav prema životinjama s brojnim fantastičnim zgodama.

 

 
 

 

Čestitamo svih dobitnicima na odličnim čitateljskim navikama ove godine, kao i na osvojenim nagradama! Nadamo se da će i dalje u školskoj knjižnici pronalaziti štiva za vlastito izgrađivanje, zabavu i ugodu, a u tome ćemo im svakako ići u susret. Također im želimo ugodno čitanje dobivenih knjiga – možda već i na ljetnim praznicima, osim ako se, naravno, ne žele odmoriti od brojnih čitateljskih avantura. (Zvonimir Guć)Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zvonimir Guć   datum: 6. 7. 2023.

 

 


Erasmus+


eTwinning


Lumen


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 7

preskoči na navigaciju