preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Jelovnik

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2010.

Ukupno: 715222
Ovaj mjesec: 3503
Ovaj tjedan: 30
Danas: 30
Događajnica

Kraj eTwinning projekta "Traditional toys and games of my region"

U školskoj godini 2022./2023. bili smo uključeni u međunarodni eTwinning projekt Traditional toys and games of my region/Tradicijske igračke i igre našeg kraja. Glavni cilj projekta bio je potaknuti učenike na razvijanje ljubavi prema tradiciji i narodnim običajima, razvijanje svijesti o nacionalnom i kulturnom identitetu, promicanje kulturne baštine i njenih vrijednosti, međugeneracijsko povezivanje, razvijanje kritičkog stava prilikom stvaranja igračaka i igara, razvijanje znanja engleskog jezika, komunikacijskih i prezentacijskih vještina, kreativnosti i poduzetničkog duha te sigurnosti i samostalnosti u radu. Ponosno možemo ustvrditi da su naši učenici u svim navedenim aktivnostima bili iznimno uspješni, na što smo kao škola i njihovi učitelji iznimno ponosni. Predstavili su našu kulturu i našu školu u najboljem svjetlu. U projektu su sudjelovali sljedeći učitelji te učenici koji pohađaju njihove izvannastavne aktivnosti: Maja Burek, Kristina Fruk, Petra Kolar, Matija Vučković, Nina Posarić, Nikolina Ozimec, Anita Petanjek Macan i Kristina Zubić. Više o projektnim aktivnostima pod opširnije.


Tijekom projekta učenici su sudjelovali u različitim aktivnostima, počevši od izrade avatara, videa kojim su predstavili našu školu te videa kojim su predstavili našu zemlju. Učenici su tijekom cijelog projekta učili kako najbolje upotrijebiti digitalne alate kako bi se ostvarili ciljevi projekta. Neki od alata koje su koristili su sljedeći: CapCut i Canva za editiranje videa, Canva za izradu plakata, Sketchbook za izradu loga projekta, Mentimeter i Jumboard za suradnju s učenicima iz škola partnera. Učenici su također prenijeli materijale na Padlete namijenjene određenim zadatcima u projektu, ali su isto tako sudjelovali u pisanju komentara o zadatcima na službenom Twinspaceu Osim navedenog, učenici su istraživali o sigurnosti na internetu te su na kraju istraživanja izrađivali plakate na tu temu u digitalnom alatu Canva pod stručnim vodstvom učiteljice informatike Nine Posarić. 

Unatoč tome što je digitalna tehnologija u velikoj mjeri zastupljena u projektu, glavni cilj projekta bio je približiti naše učenike djedovima, bakama i roditeljima kako bi više pričali o igrama koje su oni igrali tijekom svog odrastanja, ali i kako bi te iste igre igrali u prostorima naše škole. Možemo reći da je igranje tradicijskih igara bilo veliko osvježenje u školi, ali i izvan škole gdje su učenici igrali te igre. Na početku projekta učenici su istraživali tradicijske igre naše regije, nakon toga su ih predstavljali učenicima iz drugih država te igrali iste igre. Učenici su također igrali igre iz partnerskih škola, a na kraju projekta trebali su osmisliti vlastitu igru po uzoru na tradicijske igre s kojima su se upoznali tijekom projekta. 

U ovom hvalevrijednom projektu sudjelovalo je dvadesetak škola iz sedam različitih država, a to su: Rumunjska, Italija, Grčka, Portugal, Turska, Ukrajina, Republika Sjeverna Makedonija te Hrvatska. Možemo se pohvaliti time da je većina škola partnera bila iznimno aktivna tijekom cijelog projekta. Bez njih i angažmana naših učitelja i učenika ovaj projekt ne bi bio uspješan u ovolikoj mjeri. (Maja Burek)

Kratki video sažetka svih aktivnosti ovog projekta:Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 27. 6. 2023.

 

 


Erasmus+


eTwinning


Lumen


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 7

preskoči na navigaciju