preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Jelovnik

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2010.

Ukupno: 715208
Ovaj mjesec: 3489
Ovaj tjedan: 16
Danas: 16
Događajnica

Dan škole 2023.

Posebno mjesto u životu svake škole zauzima njezin dan, kada učenici i učitelji zajedničkim trudom i angažmanom prirede zanimljive i kvalitetne izvedbe kojima odaju počast svojoj školi i svemu lijepome što od nje prime i u njoj dožive. Učenici naše škole pokazali su upravo takvo raspoloženje i entuzijazam obilježivši 6. lipnja Dan škole. Raznoliku, veselu i senzacijama bogatu priredbu na siguran način vodile su sestre Nika i Katja Hunjet iz 8.a, a otvorio ju je školski zbor izvedbom državne himne. Zatim se okupljenima obratio ravnatelj Marijan Posarić. Prisjetio se protekle nastavne godine istaknuvši, među ostalim, velike uspjehe naših učenika na brojnim županijskim i državnim natjecanjima iz čak dvanaest školskih predmeta. Čestitavši navedenim uspješnim učenicima i njihovim mentorima pozvao ih je na daljnji trud te je i roditelje pozvao da svojoj djeci i dalje budu potpora i podrška. Nastavak pod opširnije.


 

 

 

 

 

Sam program priredbe započeo je monodramom Đakinja prvakinja. Jedinu ulogu simpatične, pomalo buntovne i publici omiljele prvašice tumačila je Maris Kurečić iz 3.a razreda. Zatim je Kjara Mikulec iz 2.a razreda odrecitirala pjesmu Stara vremena, a Greta Cvetko (također iz 2.a) pjesmu Učiteljica. U novoj izvedbi školskog zbora kroz pjesmu En ten tini okupljeni su se mogli prisjetiti veselih dječjih dana. Potom je Ena Bingula iz 5.b razreda odrecitirala pjesmu Dobro jutro, s kojom je nastupala i na smotri Kaj je naša duša i naša popiefka.

 

 

 

 

 

Zatim su učenici dramske skupine 3.a razreda izveli humorističnu scensku igru na kajkavskom narječju pod nazivom Ekologija. Uslijedila je nova pjesma školskog zbora: Noć je puna ljubavi. Za novu recitaciju pobrinuli su se Mihael Krušelj i David Posarić iz 5.b razreda izvevši pjesmu Dotepenec. Učenici 7.b razreda zatim su izveli monološki igrokaz Pravda. Nakon njih školski instrumentalni ansambl izveo je pjesme Štela bi i Moj vučitel.

 

 

 

 

 

Zatim je uslijedila podjela diploma sedmero učenika koji su sudjelovali u projaktu I ja sam anđeo čuvar. Diplome učenicima te zahvalnicu ravnatelju podijelila je voditeljica projekta Mirjana Zajec. Uobičajeno oduševljenje pri samom kraju programa kroz pjesmu i ples izazvali su učenici-polaznici folklorne skupine Cvrgudan koreografijom Slijepi kosec, dječje igre i pjesme Hrvatskog Zagorja. Sam program završio je izvedbom pjesme Život nije siv Mie Dimšić, gdje su se školskom zboru pridružili svi drugi izvođači.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po završetku programa, okupljenima se obratila zlatarska gradonačelnica, gospođa Jasenka Auguštan-Pentek. Izrazivši zadovoljstvo zbog dosadašnje suradnje između Osnovne škole Ante Kovačića i grada Zlatara te također čestitavši izvođačima te osobito uspješnim učenicima i njihovim mentorima, gradonačelnica je istaknula kako će grad Zlatar i dalje biti podrška školi u njezinim projektima i drugim nastojanjima.

 

 

Još jedna bogata izvedba pokazala je ljubav naših učenika prema svojoj školi. Od srca čestitamo svim izvođačima te se veselimo novim njihovim uratcima, kao i veselju i razdraganosti koje će nam pružiti. (Zvonimir Guć)Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zvonimir Guć   datum: 8. 6. 2023.

 

 


Erasmus+


eTwinning


Lumen


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 7

preskoči na navigaciju