preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Jelovnik

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2010.

Ukupno: 685174
Ovaj mjesec: 35
Ovaj tjedan: 754
Danas: 35
Događajnica

Završnica 12. ciklusa nacionalnog projekta "Čitajmo zajedno - čitajmo naglas: zaboravljene knjige"

Vesela, kreativna, ugodna i simpatična – takva je bila završnica 12. ciklusa nacionalnog projekta za poticanje čitanja „Čitajmo zajedno - čitajmo naglas: zaboravljene knjige“, koja je održana ovoga petka, 5. svibnja, u zagrebačkom kinu Tuškanac. Iako planiran kao nacionalni, ove je godine navedeni projekt, čiji je nositelj naša škola, dobio i međunarodni značaj: u njemu je sudjelovalo 36 škola iz svih krajeva Hrvatske te jedna iz Bosne i Hercegovine. Na završnicu su došli učenici iz Slavonije, Zagorja i Međimurja, središnje Hrvatske, Rijeke i Hrvatskog primorja te ove godine, ponovno, iz Dalmacije. Sveukupno je u projektu bilo uključeno više od 650 učenika. Od svih sudionika završnici su prisustvovali učenici iz 21 škole te 41 mentor. Priredbi su nazočile i pedagoginja Vlatka Prpić te psihologinja Katarina Biondić Kaštela. Nastavak pod opširnije.


Cjelokupan događaj otvorila je nova tajnica Hrvatskog filmskog saveza Tatjana Aćimović. Obrativši se posebno okupljenoj djeci naglasila je koliko su knjige bile važne u njezinom osobnom, životnom i profesionalnom razvoju te ih potaknula na daljnje čitanje i rast s knjigom.

 

Zatim se okupljenima u ime domaćina, našeg ravnatelja Marijana Posarića, obratila pedagoginja Vlatka Prpić. U svojem se govoru dotaknula brojnih lijepih godina u kojima se radilo na projektu i predstavljalo ne više toliko popularna vrijedna djela školskih knjižnica. Prisjetila se i utemeljitelja projekta, našeg neponovljivog, pokojnog knjižničara Denisa Vinceka, koji je u ovaj projekt po njezinim riječima unosio cijelu dušu i srce.

 

Učenici brojnih škola prezentirali su velik broj multimedijskih uradaka: prezentacija, e-slikovnica, videouradaka i dr. Osim toga, kroz zanimljive, dobro odglumljene i šarmantne igrokaze oživjeli su neka poznata i manje poznata djela: Ježevu kućicu, Devetoricu hrabrih i dr. Bilo je tu i pjevanja, recitiranja i drugih izvedbenih ostvaraja.

 

 

 

 

 

 

Iz naše škole učenici 3.a razreda pod mentorstvom učiteljice Ane Marije Korpar te uz stručnu asistenciju knjižničara Zvonimira Guća ove su godine čitali i obrađivali djelo „Laterna magica“ u kojem autor Slavko Batušić pripovijeda svoje djetinjstvo i rano odrastanje u Zlataru. Samu završnicu su otvorili videouratkom u kojem su predstavljene neke stare i nove, oživljene slike grada Zlatara, dok se čitaju ulomci iz navedenog djela, a sama knjiga putuje kroz učeničke ruke.

 

 

Na kraju programa okupljenima se obratio knjižničar – voditelj cijelog projekta. Zahvalio im je na trudu, brojnim lijepim djelima, pohvalio je sudionike ocijenivši ih odličnima, kreativnima, zanimljivima i simpatičnima te ih je potaknuo na daljnje čitanje. Potom je mentorima podijelio potvrde o sudjelovanju u projektu te pohvalnice za učenike.

 

 

 

 

Cijeli su program sigurno i samopouzdano vodile učenice 8.a razreda: Katja i Nika Hunjet. Za tehniku su brigu vodili šestaši Jan Ferišak i Martin Brčić te napravili odličan posao. Ovo je bilo peto održavanje projekta u Kinu Tuškanac u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom te uz potporu i suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja. (Zvonimir Guć)

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nina Posarić   datum: 8. 5. 2023.

Zlatarske Iskrice

 


Erasmus+


eTwinning


Lumen


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 7

preskoči na navigaciju