preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Događajnica

Martin Brčić na državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika

Krležin citat „Riječi… spajaju ljude kao mostovi…“ obilježio je XXIX. državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika koje se od 8. do 10. svibnja održalo u Jasenicama. Ni iznenadni naleti bure nisu uspjeli pokvariti sunčani morski ugođaj učenicima i njihovim mentorima među kojima su bili i naš Martin Brčić, učenik 7.a razreda, te njegova mentorica Petra Kolar.

Nakon iznimnog rezultata te osvojenog drugog mjesta na županijskom Natjecanju iz hrvatskog jezika, Martin se sa svojom mentoricom u srijedu, 8. svibnja, uputio prema Starigradu Paklenici, gdje su bili smješteni. Nakon službenog otvorenja te uvodnog programa u Osnovnoj školi Petra Zoranića Jasenice više je puta naglašeno da su već samim dolaskom na državno natjecanje svi učenici pobjednici jer spadaju u 1,5 posto najboljih učenika, poznavatelja hrvatskog jezika, iz cijele Hrvatske.

Vrijeme između pisanja ispita i privremenih rezultata učenici i mentori proveli su u Nacionalnom parku Paklenica gdje su prošli Poučnom stazom te razgledali Podzemni grad Paklenice. Uživali su u prirodnim ljepotama moćnog Velebita te mnogo naučili o povijesti tog mjesta, stijenama, prirodi i moru.

Nakon službenih rezultata Martin je u kategoriji 7. razreda osvojio 13. mjesto te su se i on i mentorica zadovoljni i puni lijepih uspomena uputili kući. Dogovor je pao da će se hrabro boriti kako bi se vratili i sljedeće godine. Čestitke Martinu i mentorici! (Marijan Posarić)

Klikni na opširnije za nekoliko fotografija.

 


 

 

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nina Posarić   datum: 13. 5. 2024.

 

 


Erasmus+


eTwinning


Lumen


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 7

preskoči na navigaciju