preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Događajnica

Tjedan darovitih učenika - 2024.

I ove godine naši učenici su u Tjednu darovitih učenika, 21.-27. ožujka, pokazali šarolike izvannastavne aktivnosti kojima se bave te u kojima su uspješni. S obzirom da nam je jako stalo do toga da podržimo naše učenike u svim njihovim konstruktivnim, nastavnim i izvannastavnim zanimacijama u kojima se osjećaju dobro te izgrađuju sebe i ljude u svojoj okolini, i ove smo godine pozvali učenike da nam se predstave kroz različite glazbene, likovne, sportske i druge ostvaraje. Po njihovim povratnim informacijama ostali smo iznenađeni brojnošću i raznovrsnošću učeničkih zanimacija, uspješnošću učenika te njihovim trudom i zalaganjem.

U 2.b razredu učenice Jana Koralija i Lucija Hodalić osvojile su prvo mjesto na Smotri dječjeg folklora u Loboru, a nastupale su u sklopu Kulturnog umjetničkog društva Belec. Tamara Popov pohađa plesni klub Arka u Mariji Bistrici i ima medalje za osvojeno prvo i treće mjesto. Nastavak pod opširnije.


 

 

Martin Rogina, Lovro Pretković, Julia Mudronja i Emanuel Erdelja bave se tenisom u Športskom teniskom klubu Zlatar. Martin Rogina posjeduje tri zlatne, tri srebrne i jednu brončanu medalju. Lovro Pretković ima jednu zlatnu, tri srebrne i tri brončane medalje. Julia Mudronja ima dvije srebrne i tri brončane medalje, dok Emanuel Erdelja posjeduje nevjerojatnih osam zlatnih i pet srebrnih medalja te tri brončane.

 

 

 

 

 

 

Blaž Humljak, Adrian Vugrek, Fran Vrlec, Lovro Pretković, Viktor Maks Hudić, Lovro Šrajbek i Mateo Požgaj bave se nogometom i treniraju u Nogometnom klubu Oštrc Zlatar. Do sada su kao ekipa u sezoni 2021./2022. osvojili prvo mjesto. Natalija Sremec, Franka Kocijan i Blaž Humljak mladi su članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zlatar, u sklopu kojeg osvajaju različita mjesta i medalje na vatrogasnim natjecanjima.

 

 

 

Viktor Maks Hudić bavio se i taekwondom u kojem je osvojio crveni pojas. Julia Mudronja talentirana je i u području slikanja i crtanja.

 

 

 

Od drugaša ništa manje impresivni nisu ni učenici iz 4.a razreda, koji su u  petak, 22. ožujka posvetili dan različitim darovitostima. Dan je započeo natjecanjem Matematički klokan, na kojem je sudjelovalo šest učenika. Nakon toga svi učenici su imali priliku izložiti svoje nagrade i priznanja koja su primili na različitim područjima. 

Učenice Melani Kuntić, Maris Kurečić i Lea Pavor redovito osvajaju turnire u odbojci, a Patrik Stjepan Drndelić, Viktor Forko, Erik Ratkajec i Erik Smetiško bore se za plasmane u nogometu. Martin Kranjec je nagrađeni tenisač. Učenik Anton Adanić istaknuo se na području glazbe svirajući tamburu. Ana Borgudan uspješno svladava više razine poznavanja engleskog jezika još od predškolske dobi. Kim Vidović-Popek osvojila je nagradu u sportskom ribolovu, a Dorijan Futivić ekipno i pojedinačno medalje u vatrogasnim natjecanjima. Ema Ilčić uspješna je plesačica, a Doris Škreb mažoretkinja. Svi zajedno imaju vrtoglavih devedeset osvojenih medalja!

 

 

 

Dan su nastavili osmišljavanjem matematičke igre na ploči u koju su uključili razne zadatke i prepreke. Pobjednik turnira u matematičkoj igri je bio Viktor Forko. Sve je zaključeno kvizom u kojem su učenici trebali odgonetnuti rješenja zagonetki. 

 

 

U 3.a razredu Pavel Krpelnik Kurešić pokazao nam je svoju izvedbu na saksofonu, Kijara Mikulec je svirala tamburu te se pohvalila i zlatnim medaljama na mažoretskim natjecanjima. Aleksandar Kranjec također se povalio srebrnim medaljama s teniskih natjecanja. Helena Kovaček pokazala nam je svoju sliku noći obasjane Mjesecom i zvijezdama, a Sofija Toplak je izvela ples s kolutom. Izvedbe učenika 3.a razreda možete pogledati OVDJE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U 3. b razredu imali smo dosta instrumentalnih učeničkih izvedbi: Franko Labaš je odsvirao dvije skladbe na tamburi, Klara Pozaić je svirala na violončelu, Magdalena Futivić na harmonici, dok je Jura Posarić odsvirao melodiju pjesme Volim Jožeka na klarinetu. Osim njih, Laura Truntić i Sabina Bajzek pokazale su nam mažoretsku koreografiju. Izvedbe učenika 3.b razreda možete pogledati OVDJE.

 

 

 

 

 

 

U 4.b razredu Viktorija Delimarić također pleše u plesnom klubu Arka u Mariji Bistrici te nam je pokazala plesne elemente. Sara Bolfek i Erika Šimunec vježbaju odbojku u Ženskom odbojkaškom klubu u Maču. Luka Pisačić i Martin Pavlek su učenici glazbenog odjela Osnovne škole Franje Kiša u Loboru, gdje sviraju harmoniku. Karlo Žerjavić pohađa isti glazbeni odjel, gdje svira trubu, dok u Kulturnom prosvjetnom društvu „Zlatarjeve“ uči svirati gitaru.

 

 

 

 

 

 

Svojim talentima predstavili su nam se i učenici predmetne nastave. U 6.b razredu predstavljajući se na satu razrednika kroz 'Talent show' neki od učenika su odsvirali skladbe po svom izboru – Elena Šrajbek na violončelu, Gabrijel Grandavec na harmonici, a Tamara Sremec na violini. Uz to su ispričali koliko vremena provode vježbajući.

 

 

 

 

Učenica Ema Smrekar sve je iznenadila svojom mapom crteža, jer nitko u razredu nije znao za taj njezin talent. Mažoretkinje Dina Bezak, Ena Bingula i Lucija Petrinec pokazale su svoju koreografiju kojom su prošle godine pobijedile na državnom prvenstvu, osvojile medalje te ostvarile i mnoge druge uspjehe. Karlo Gabud i David Posarić igraju šah i odlaze na natjecanja te su se okušali u igri s nekima od razrednih kolega.

 

 

 

 

Isabela Hitrec, Helena Matjašec i Maja Zdešić treniraju odbojku te su nam pokazale snimke s utakmice, a dogovoreno je da ćemo i uživo vidjeti njihovu igru na školskom igralištu.

 

 

Osim njih, vrijedi istaknuti i učenice 5.a razreda. Vida Domitran učenica je 3. r. osnovne glazbene škole, gdje svira violinu. Sviranje violine joj je jako zabavno i umirujuće te često poseže za njom, kada se želi opustiti. Omiljena skladba joj je Huberov Concertino u G-duru. Klara Piljak svira tamburu. Omiljena joj je skladba Noć na Savi, koju je svirala na koncertu u Loboru. Klara svoje sviranje shvaća vrlo ozbiljno te se jednoga dana nada postati i učiteljicom glazbe. U tome joj želimo svu moguću sreću!

 

 

 

Kada se pogleda na sve talente i postignuća naših učenika, može se s potpunim utemeljenjem reći da u našim klupama sjede šampionske generacije. Njihov trud i ustrajnost percepciju budućnosti čine vedrom i optimističnom, a sve nas radosnima i zahvalnima. Od srca želimo učenicima još obilje super postignuća, no još puno važnije: da uživaju u onome čime se bave i kroz to postaju sve ispunjeniji i sretniji te da ostvare sve svoje želje i potencijale. (Zvonimir Guć, Valentina Labaš, Ana Marija Korpar, Anita Martinić i Anita Petanjek-Macan)  Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zvonimir Guć   datum: 3. 4. 2024.

 

 


Erasmus+


eTwinning


Lumen


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 7

preskoči na navigaciju