preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Događajnica

Terenska nastava u Čakovcu

Učenici 6.a i 6.b razreda su u četvrtak, 9. studenog, autobusom otišli na terensku nastavu u Čakovec.

Autobus je krenuo u 7:15 sati. Svi  učenici stajali su u redu i nestrpljivo čekali da uđu u autobus i pronađu svoja mjesta. Svatko je našao mjesto na kojem mu je udobno, a učiteljice su nas još jedanput prebrojale. Putem smo spavali, igrali se, pričali, pjevali… Stigli smo u Čakovec na autobusni kolodvor. Svi smo jedva dočekali da zagrizemo sendviče koje smo ponijeli od kuće. „Tko čeka taj i dočeka!“ pa smo tako i mi nahranili naše trbuščiće koji su pjevali u melodiji svakakvih zvukova od kad smo krenuli. Nakon jela razredi su se razdvojili: 6.a razred krenuo je u ŠAF (Školu animiranog filma), a učenici 6.b razreda uputili su se u Muzej Međimurja. Nastavak pod opširnije.


U Školi animiranog filma  naučili smo o stvaranju lutkarskih, crtanih i kolažnih filmova. Pojedini učenici mogli su isprobati i napraviti vlastiti filmić uz pomoć voditeljica. Pogledali smo i razne filmove koje su osmislili i izradili učenici koji pohađaju Školu animiranog filma.

 

 

 

 

 

Sve lijepo kratko traje pa smo i mi ubrzo krenuli u Muzej.  Polako smo ulazili i ugledali velika vrata Muzeja. Kad smo ušli ljubazno nas je dočekala naša kustosica. Ostavili smo ruksake i uzbudljivo krenuli u još jednu pustolovinu. Razgovarali smo o nematerijalnoj i materijalnoj baštini koju smo već spomenuli na satu Povijesti. Slušali smo o međimurskoj glazbi te o čipki koje su izrađivale žene u Međimurju. Pogledali smo kratki film o Mariji , Juraju, njihovoj nesretnoj ljubavi te zmaju Pozoju. 

 

 

 

 Kasnije nam je kustosica pokazala i skulpturu zmaja. Bilo je zanimljivo. Potom smo posjetili  drugi dio muzeja. Gledali smo vojnike i vitezove iz srednjeg vijeka, a dečkima se to posebno svidjelo. Kustosica  nas je odvela do tamnica u kojima su nekada bili zarobljeni vitezovi, princeze, kmetovi, vještice… U jednu od njih su nas zatvorili pa je to bilo jako uzbudljivo i pomalo zastrašujuće.

 

 

Tada je uslijedio najuzbudljiviji dio kojem se nitko nije nadao,  niti su učiteljice mogle očekivati da će nam se to toliko svidjeti. Došli smo do igraonice i počela je zabava. Uzeli smo mačeve i drvene konjiće i počeli se mačevati i zamišljati da smo mi vitezovi srednjeg vijeka koje smo maločas vidjeli u Muzeju. Učiteljice su se jako smijale i snimale nas pa je čak i njima bilo zabavno. Nakon zabave krenuli prema Trgu i tamo smo sreli učenike 6.b. Ogladnjeli smo nakon toliko pustolovina pa smo pojeli sendviče koji su nam sada bili još ukusniji. Nakon što smo predahnuli i pojeli, krenuli smo u gradsko kino. Popeli smo se visokim stepenicama, a kad smo stigli do ulaza u kino dočekale su nas ljubazne domaćice koje su nas uputile na naša mjesta. Kad smo svi sjeli i udobno se smjestili svjetla su se ugasila i film je napokon počeo. Gledali smo „Trolove 3.“ Bilo je zanimljivo; iako se pojedincima film nije svidio, puno smo naučili  o obitelji, zajedništvu  i važnosti prijateljstva.  Puni doživljaja učenici 6. razreda pozdravili su Čakovec i krenuli autobusom svojim roditeljima koji su ih sa smiješkom i radošću čekali ispred naše školice.

Terenska nastava svima nam se jako svidjela i s nestrpljenjem čekamo novu. (Ana Popov)

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zvonimir Guć   datum: 17. 11. 2023.

 

 


Erasmus+


eTwinning


Lumen


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 7

preskoči na navigaciju