preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Događajnica

Naš školski list Zlatarske Iskrice proglašen najboljim školskim listom u kategoriji osnovnih škola u RH

Klikni na opširnije.


Jutarnji list objavio je jučer rezultate natječaja Biramo najbolji školski list. Prema jednoglasnom zaključku šesteročlanog žirija, najbolji list u kategoriji osnovnih škola Hrvatske u školskoj godini 2017./18. su Zlatarske Iskrice Osnovne škole Ante Kovačića iz Zlatara. U obrazloženu stoji da je naš "školski list Zlatarske Iskrice za temu broja odabrao kućne ljubimce, i to je odlično odradio iz svih aspekata pa list tako donosi ankete među učenicima, njihovim roditeljima i učiteljima, savjete stručnjaka, veterinara, vlasnika salona za šišanje i njegu pasa, priče o neobičnim ljubimcima, izvrstan intervju sa slijepom osobom koja živi sama sa psom vodičem itd. Slijede zanimljive priče o uspjesima učenika na različitim područjima, putopisne reportaže, originalni tekstovi sa zabavnim savjetima, ne samo iz pravopisa ili prve pomoći, već i, primjerice, kako se treba pripremiti navijač koji odlazi na skijašku utrku. Tu su i kreativne radionice, literarni i likovni radovi učenika, enigmatika, strip… List ima vrlo dobar ritam te odnos teksta i ilustracija, s posebno dobrim osjećajem za redoslijed tema. Vrlo zrela redakcija osnovnoškolaca, zaključak je povjerenstva".

Spomenimo da je glavni urednik lista Zlatarske Iskrice, koji je, ponovimo, proglašen najboljim školskim listom u RH, ove školske godine bio Matija Varga iz 8.b, a voditelj stručni suradnik knjižničar Denis Vincek.

Jutarnji list i sponzor natječaja HEP čestitali su pobjednicima i najavili nagrade.

Povjerenstvo je radilo u sastavu: Nino Đula, zamjenik glavnog urednika Jutarnjeg lista, Lana Mindoljević Novak, urednica priloga Like!, Marijana Sever, urednica rubrike Život, Gordan Zečić, zamjenik urednika Nedjeljnog Jutarnjeg, Siniša Sušec, glavni urednik web portala jutarnji.hr, i Mirela Lilek, novinarka Jutarnjeg lista).

Danas se u školi sastalo prošireno uredništvo s glavnim urednikom Matijom Vargom i mentorom te ravnateljem Marijanom Posarićem koji je čestitao svima na briljantnom rezultatu, a potom je u školskoj knjižnici priređen domjenak jer – takvu blistavu pobjedu valjalo je proslaviti.

Karlo Sviben, 7.b

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: DENIS VINCEK   datum: 11. 6. 2018.

 


Zlatarske Iskrice

Erasmus+


Jelovnik


micro:bit


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

Za sigurniji internet


I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 2

preskoči na navigaciju