preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Događajnica

Denis Vincek proglašen najboljim školskim knjižničarom u RH

Naš kolega, stručni suradnik mentor Denis Vincek, dobitnik je Godišnje nagrade "Višnja Šeta", koja se od 2008. dodjeljuje najboljim školskim knjižničarima. Riječ je o državnoj nagradi što nosi ime po knjižničarki Prve hrvatske sušačke gimnazije Višnji Šeti koja je prije 30 godina bila utemeljiteljica Proljetne škole školskih knjižničara RH.


Denis Vincek s članicama Povjerenstva za Državnu nagradu "Višnja Šeta" Irjom Jerković i dr. sc. Jasnom Milički (drži Vincekovo priznanje)

Denis Vincek osmislio je 2011. godine i otad vodi projekt poticanja čitanja Čitajmo zajedno – čitajmo naglas: zaboravljene knjige, koji je iz malog lokalnog projekta tijekom sedam godina prerastao u prepoznat nacionalni projekt u koji je ove školske godine bilo uključeno 1233 učenika iz 51 škole iz cijele Hrvatske. U svojemu radu Vincek promiče školsko knjižničarstvo i osmišljava moderne strategije poučavanja informacijske i medijske pismenosti i o tome je dosad napisao jedanaest znanstvenih i stručnih radova i izlagao je na skupovima u zemlji i inozemstvu. Svoje učenike potiče na kreativan rad i korištenje novim informacijsko-komunikacijskim tehnologijama. Podizanjem medijske i informacijske pismenosti učenika želi smanjiti cyberbullying u zajednici. Dvije godine zaredom njegovi su učenici najbolji u sve tri kategorije novinarskog izraza na županijskom LiDraNu (samostalni rad, školski list, radijska emisija) što se dotad nikad u Krapinsko-zagorskoj županiji nije dogodilo. Vincekovi učenici na fotografskim natjecanjima dosad su nekoliko puta bili među prvih troje plasiranih u državi, a njihove fotografije su bile izložene na 10-ak državnih fotoizložbi. Fotografiju Vincek koristi za poučavanje medijske pismenosti i smanjenje cyberbullyinga u zajednici. Dugogodišnji je administrator grupe Knjižničari na Facebooku. Održao je 18 izlaganja na županijskim, međužupanijskim, državnim i online skupovima u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Redovito se stručno usavršava u zemlji i inozemstvu i aktivno sudjeluje u programima Agencije za mobilnost i programe Europske unije, istaknuto je u obrazloženju prilikom dodjele Nagrade.

Nagradu je knjižničaru Denisu Vinceku na Proljetnoj školi školskih knjižničara u Baški na Krku uručilo Državno povjerenstvo Hrvatske udruge školskih knjižničara u kojemu su dr. sc. Korina Udina (predsjednica) te članice: dr. sc. Jasna Milički, Danica Pelko i Irja Jerković, sve diplomirane knjižničarke savjetnice.

Denis Vincek zahvalio je Ogranku HUŠK-a Krapinsko-zagorske županije i njegovoj predsjednici Valentini Mokrovčak na kandidaturi, Državnom povjerenstvu za dodjelu Nagrade "Višnja Šeta", svojim kolegama i ravnatelju OŠ Ante Kovačića Zlatar na podršci te istaknuo kako važnu ulogu u njegovu radu imaju njegovi učenici koju su svaki mali i veliki odmor u školskoj knjižnici gdje nastaju ideje za zajedničke projekte, natjecanja i izložbe.

"Upravo učenici i ova nagrada su mi motivacija za moj dalji rad", kazao je Denis Vincek, stručni suradnik knjižničar mentor iz Osnovne škole Ante Kovačića u Zlataru.

Irena Petrovečki, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: DENIS VINCEK   datum: 20. 5. 2018.

 


Zlatarske Iskrice

Erasmus+


Jelovnik


micro:bit


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

Za sigurniji internet


I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 2

preskoči na navigaciju