preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Događajnica

Obilježili smo Dan Sunca

U sklopu aktivnosti Učimo putem projektnog zadatka koja se već niz godina realizira u našoj školi, a s ciljem osposobljavanja učenika za samostalno učenje i učenje s razumijevanjem te razvijanja vještina potrebnih za kvalitetno i "trajno" usvajanje znanja, ostvaren je projekt dijela skupine Mudri malci i učenika koji pohađaju dodatnu nastavu Geografije.


Pod jednostavnim nazivom Dan Sunca, služeći se različitim tehnikama istraživanja i različitim izvorima informacija, predstavili su nevjerojatne činjenice. Proveli su nas kroza sve školske predmete i objasnili nam gdje se Sunce skrilo u svima njima. Tako smo doznali zašto je Sunce zvijezda "žutih patuljaka", koje sve zastave kriju sunce u sebi, koja je razlika između dvaju bogova Sunca - Amona i Ra, kako prikazati Sunce pomoću bitova i bytova, Sunce u Eratostenovu eksperimentu, koja ga književna djela opisuju i u kojim poslovicama nalazimo njegovu moć te da je Sunce, ta gotovo savršena kugla, ustvari plinovita tvar koju čine vodik i helij.

Ta ekipa malih znanstvenika zaista nam je uspjela dočarati ljepote i tajne zvijezde koja život znači, a s veseljem očekujemo i najavljeni nastavak projekta. Uz njihovu mentoricu učiteljicu Kristinu Fruk, na prikazu projekta bile su i stručna suradnica psihologinja Katarina Biondić te koordinatorica aktivnosti "Učimo putem projektnog zadatka" stručna suradnica pedagoginja Vlatka Prpić.

Vlatka Prpić, prof.

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: DENIS VINCEK   datum: 9. 5. 2018.

 


Zlatarske Iskrice

Erasmus+


Jelovnik


micro:bit


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

Za sigurniji internet


I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 2

preskoči na navigaciju