preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Događajnica

Prvašići na KIKI festivalu u Zaboku

Od 23. do 27. travnja u Multimedijskom centru − kinu u Zaboku održava se 7. KIKI, međunarodni festival dječjeg filma u organizaciji Društva Naša djeca Zabok i Građanske organizacije za kulturu − GOKUL.


Festival već tradicionalno nudi obilje raznovrsnih filmova za djecu predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. U pet festivalskih dana organizirano je čak dvadeset projekcija, na kojima se očekuje više od pet tisuća najmlađih posjetitelja. Osim u Zaboku, dio filmskog programa bit će predstavljen i u festivalskoj dvorani u Krapini.

U programu KIKI festivala prikazuju se profesionalni igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni kratkometražni filmovi namijenjeni djeci i mladima. Program je prema uzrastu publike podijeljen na filmove za predškolsku dob (4 – 6 godina starosti) i školsku dob (7 – 16 godina starosti). Ulaz je na sve projekcije besplatan.

U pet natjecateljskih programa prikazuje se gotovo 30 filmova iz Australije, Bugarske, Danske, Estonije, Francuske, Gruzije, Češke, Irske, Njemačke, Nizozemske, Norveške, Rusije, SAD-a, Slovenije, Švicarske, Švedske i Hrvatske.

O pobjedniku festivala odlučuje dječji žiri, uzrasta do 15 godina. Autoru nagrađenog filma uz novčanu se nagradu dodjeljuje i trofej.

Radi razvitka aktivne filmske publike s djecom se nakon projekcija organiziraju vođeni razgovori o pogledanim filmovima. Ulogu moderatora već treću godinu zaredom preuzima novinar, pisac, kritičar, scenarist i filmski redatelj Anđelo Jurkas, a prvi je put tu i nagrađivana filmska kritičarka Višnja Vukašinović.

Cilj je KIKI festivala razvitak kulture gledanja filmova u ranoj dječjoj dobi i podizanje vizualne pismenosti djece, s posebnim naglaskom na edukativne filmove koji djecu potiču na razmišljanje te koji razvijaju osjećaj jednakosti u društvu.

U srijedu, 25. travnja, učenici 1.a i 1.b naše škole te učenici prvih razreda područnih škola Donje Batine i Martinščine sa svojim učiteljicama sudjelovali su na KIKI festivalu u Zaboku. Učenici su pogledali tri kratkometražna filma, nakon njih o njima razgovarali, komentirali što im se sviđa te što bi promijenili. Nakon toga pogledali su još tri filma te o njima razgovarali. Kao šećer na kraju lijepog, zanimljivog, zabavnog i poučnog dana, učenici su se počastili sladoledom.

U fotogaleriju dodano je 18 fotografija.

Irena Petrovečki, prof.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: DENIS VINCEK   datum: 27. 4. 2018.

 


Zlatarske Iskrice

Erasmus+


Jelovnik


micro:bit


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

Za sigurniji internet


I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 2

preskoči na navigaciju