preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Događajnica

Knjiga naša svagdašnja

U OŠ Ante Kovačića Zlatar održane su 19. travnja radionice u višim razredima o temi Knjiga naša svagdašnja. Tako je počelo obilježavanje Dana hrvatske knjige u našoj školi.


U 5.a razredu održana je radionica pod nazivom Mala tiskara. Pod vodstvom učiteljice Nataše Sovec učenici su, kao što je to Johannes Gutenberg napravio prvi put 1455., slagali slova u riječi, bojili ih i otiskivali dok je jedan dio razreda s učenicima iz 6.a izrađivao bookmarkere pod budnim okom učitelja Andrije Kiseljaka i učiteljice Kristine Fruk. Bibliju za svaki dan pokušali su izraditi učenici 5.b razreda s vjeroučiteljicama Anitom Martinić i Ivanom Lisak. Inovativnu i neobično privlačnu radionicu održala je učiteljica Ivana Zrinščak s jednim dijelom 6.a razreda. Oni su izrađivali dekorativne predmete od starih knjiga. Konkretno, u knjige koje više nemaju svoju osnovnu funkciju zasadili su cvijeće. Naš poznati pjesnik Pajo Kanižaj svoje je mjesto pronašao na plakatima 6.b razreda čiju je izradu pratila učiteljica Veronika Podobnik. Učenici 7.a bavili su se knjigama tako što su ih opisivali fizikalnim veličinama, a zabavili su se i e-knjigom. Usmjeravale su ih učiteljice Mirela Lebić Popov i Nina Posarić. Zanimljivostima o sportu, proljeću, nacionalnim parkovima, životinjama te Guinnessovim rekordima posvetili su se učenici 7.b razreda i o svemu tome izradili su pojedinačne knjige. U radu su ih pratili učitelji Stjepan Škrlec i Nevenka Šušljek. Učiteljica Tanja Tomica usmjeravala je učenike u prevođenju putopisa Oko Lobora Antuna Gustava Matoša. Tako je i Matoš našao svoje mjesto na plakatu 8.a razreda. Zvučnu knjigu o geometrijskim likovima i tijelima izrađivali su u 8.b razredu učenici i učiteljice Željka Sente i Kristina Pisk. Radionice su trajale 5., 6. i 7. sat. U opuštenoj, radnoj i razigranoj atmosferi nastali su brojni maštoviti radovi. Svoje uspješne i smjele kreacije učenici su izložili u holu naše škole i u čitaonici. Istodobno su znatiželjnim pogledima istraživali radove drugih učenika. Nakon razmjene iskustava završio je vrlo lijepi radni dan u našoj školi.

Izložbu u čitaonici pogledali su i naša gradonačelnica Jasenka Auguštan-Pentek i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta u Zlataru Gordana Valjak te članovi Školskog odbora Željsko Slunjski, Goran Domitran, Tomislav Jakuš i Karolina Preis.

Nevenka ŠušljekPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: DENIS VINCEK   datum: 29. 4. 2018.

 


Zlatarske Iskrice

Erasmus+


Jelovnik


micro:bit


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

Za sigurniji internet


I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 2

preskoči na navigaciju