preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Događajnica

Matija Varga najbolji u sve tri kategorije novinarskog izraza na Županijskoj smotri LiDrano 2018.; uz njega za Državnu smotru predloženi Tomo Valjak i Nika Rihtarić

Ponovio se uspjeh od prošle godine. Kao i lani, naša škola i na ovogodišnjoj Smotri LiDraNo 2018. ima učenika koji je najbolji u sve tri kategorije novinarskog izraza u Krapinsko-zagorskoj županiji. To je Matija Varga iz 8.b razreda, a njegov mentor je stručni suradnik knjižničar Denis Vincek. Klikni na opširnije.


U kategoriji školskih listova najbolje su, sedmu godinu zaredom, Zlatarske Iskrice, koje je uredio Matija Varga pod mentorstvom našega knjižničara Denisa Vinceka i predložene su za Državnu smotru. Iskrice se sedam godina uređuju po pravilima za LiDraNo i svih ovih sedam godina predlagane su za Državnu smotru. Članice Povjerenstva naglasile su jučer na okruglom stolu kako je riječ o školskom  listu koji se potpuno profilirao.

U kategoriji radijskih emisija, uradak Matije Varge i Tome Valjaka "Zlatarski Kostelić" također je najbolji i predložen je za Državnu smotru LiDraNo. Članice Povjerenstva istaknule su kako je dodana vrijednost ove radijske emisije, koja je napravljena pod mentorstvom školskoga knjižničara Denisa Vinceka, dvodnevno terensko snimanje na Sljemenu te odlično odrađene ankete, ali i to što je glavni sugovornik - junak iz škole.

U kategoriji samostalnih novinarskih radova za Državnu smotru predložena su čak dva rada iz naše škole. Matija Varga autor je intervjua o temi "Zmije kućni ljubimci?", za koje su članice Povjerenstva istaknule kako je riječ o zrelom intervjuu jednog osmaša, koji bi mogao biti objavljen u bilo kojem mediju, uz intervjue koje su napisali već etablirani novinari. Matijin mentor i u ovoj je kategoriji stručni suradnik knjižničar Denis Vincek. Za Državnu razinu predložen je i kritički osvrt Nike Rihtarić čija je mentorica učiteljica Hrvatskog jezika Nevenka Šušljek.

Stručni suradnik knjižničar Denis Vincek sudjelovao je aktivno na okruglom stolu i ostali mentori prihvatili su njegovu inicijativu da se prema Županiji uputi dopis za održavanjem radionice digitalnih novina, što će koordinirati Vincek.

Napomenimo još i uspjeh učenice 3. razreda zabočkoga ŠUDIGO-a Petre Sokolić koja je kao srednjoškolka predložena za Državnu smotru LiDraNo 2018. u dvije kategorije, a svoje je prve korake u području multimedije napravila u zlatarskoj osnovnoj školi pod mentorstvom našega knjižničara.

Irena Petrovečki, prof.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: DENIS VINCEK   datum: 17. 2. 2018.

 


Zlatarske Iskrice

Erasmus+


Jelovnik


micro:bit


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

Za sigurniji internet


I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 2

preskoči na navigaciju