Vrijedne ručice mijese kruščiće
Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom mjeseca listopada. Obilježavanje Dana kruha pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani.
Učenici skupine Mali ekolozi pretvorili su se u male pekare. Na početku radionice djecu je pričekalo gotovo tijesto koje je pripremila teta kuharica. Prije samog početka važno je bilo dobro oprati dječje ručice kako bi bile čiste i uredne. Zatim su učenici razvaljali tijesto i pomoću raznih kalupa za kolače izrezivali različite oblike. Kada su oblikovali kolače i peciva zamolili su tetu u kuhinji da im ih ispeče. Djeca su se veselila kušanju kolača. Učenici se jako vesele obilježavanju Dana kruha jer imaju priliku samostalno istraživati, mijesiti, oblikovati i stvarati svojim ručicama. Klikni na opširnije za nekoliko fotografija. (Marina Sviben)